Firstline support engineer

  • Location: Deurne
  • Job #23170

#firstline #support #ICT #engineer #helpdesk #Antwerp #Nederlands

Een boeiende functie wacht op je in een internationale werkomgeving! Als firstline support engineer en eerste aanspreekpunt voor interne klanten met IT-problemen, behandel je diverse kwesties, variërend van software- en printerproblemen tot problemen met mobiele apparaten.

Je taken omvatten eerste en tweedelijns ondersteuning, het aannemen van telefonische oproepen, het aanmaken van tickets volgens ITIL- en SLA-richtlijnen, en het gestructureerd oplossen van incidenten. Je hebt een leidende rol bij het registreren, analyseren en prioriteren van interne klantmeldingen, waarbij je indien nodig aanvullende vragen stelt om de benodigde informatie te verkrijgen. Een cruciale functie is ook het uitleggen van het serviceportaal aan interne klanten die er voor het eerst mee in aanraking komen.

Bovendien documenteer je standaardoplossingen en troubleshooting-methoden, waardoor deze beschikbaar zijn voor al je collega’s. Het verbeteren van de kwaliteit van de dienstverlening aan interne klanten vormt een essentieel aspect van je rol als firstline support engineer.

Als firstline support engineer bezit je de volgende vaardigheden:

  • Je bent in het bezit van een bachelor IT of gelijkwaardig door ervaring in eerste en tweedelijns ondersteuning
  • Je hebt een goede kennis van Microsoft 365, ITIL, Teams, VMWare en/of VDI
  • Ervaring met Servicedesk+ is een pluspunt
  • Je bent communicatief sterk en hebt een zeer goede kennis van het Nederlands en Engels
  • Je kan zelfstandig werken en hebt een positieve houding. Verder durf je initiatief nemen en ben je klantgericht

Je krijgt als firstline support engineer ruime mogelijkheden voor zowel interne als externe opleidingen en ontwikkeling. Binnen een hecht team, waar collegialiteit centraal staat, krijg je de kans om je professioneel te ontplooien. Klinkt dit als muziek in de oren, bezorg me je CV en ga aan de slag als support engineer.