Field Operations Engineer

  • Location: Oostende
  • Type: Perm
  • Job #23388
Vast Contract – Regio Oostende
#IT #infrastructure #fieldengineering #troubleshooting

Onze partner is op zoek naar een IT Field Engineer om hun field service team te versterken. Dit dienstverlenend IT bedrijf is gelegen in de regio Oostende en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van distributieplatformen en het leveren van network operation services, cloud computing solutions, etc. Ben je op zoek naar zo’n uitdaging? Lees dan zeker verder!

Jouw verantwoordelijkheden? 

Als IT Field Engineer ben je verantwoordelijk voor de technische voorbereiding en field installaties van de netwerkinfrastructuur bij zowel on- en offshore klanten. Jouw takenpakket bestaat uit een aantal gevarieerde activiteiten: 

–    Bouwen van server/ICT racks 
–    Installeren van switches, servers, CCTV, 4G/5G, access control, etc.
–    Configureren voor CCTV, access control en public address
–    Voorzien van gestructureerde bekabelingsnetwerken zoals ethernet en fiber optic
–    Uittekenen van elektrische en fiber optic geleidingen m.b.v. e-plan en Autocad
–    Optimaliseren van bestaande bekabeling
–    Installatiehandleidingen opstellen
–    Technische documentatie voorzien in voorbereiding van de installaties

Jouw profiel?

De IT Field Engineer beschik je over een 5-tal jaar ervaring als field engineer in telecommunicatie. Daarnaast heb je een sterke kennis van telecommunicatietechnieken en kan je vlot werken met Autocad en/of e-plan. Verder ben je communicatief vaardig in het Nederlands en Engels. Je werkt resultaat- en klantgericht en kan taken vlot organiseren. Tot slot ben je bereid om buitenlandse verplaatsingen te doen en ben je niet zee- en luchtziek. 

Wat mag je verwachten?

Als IT Field Engineer mag je rekenen op uitgebreide trainingen en opleidingen om jezelf te ontplooien op professioneel vlak. Daarnaast kan je ook genieten van een competitieve verloning met een uitgebreid pakket aan extralegale voordelen. Tot slot kom je terecht in een ambitieuze omgeving met een no-nonsense mentaliteit en kan je werken in glijdende uren.

Voldoet deze functie aan jouw verwachtingen? Solliciteer dan rechtstreeks via de website of contacteer Matthias Kegels op het nummer +32 (0)4 76 35 74 35 of via matthias.kegels@experis.be.

Attach a resume file. Accepted file types are DOCX, and PDF.

We are uploading your application. It may take a few moments to read your resume. Please wait!