Enterprise Data Architect

  • Location: Antwerpen
  • Type: Perm
  • Job #18025

Als Enterprise Data Architect ben je een van de drijvende krachten binnen het bedrijf. Samen met je verschillende Managers help je de toekomstvisie voor data te definiëren, vorm te geven en te implementeren.

Als Enterprise Data Architect ben je verantwoordelijk voor het bepalen van de architecturale richting alsook het behouden van het overzicht van wat er gecreëerd wordt door de data teams.
Als aller belangrijkste help je de 'hele' organisatie om echt data-gedreven te worden. Zo begeleid en beïnvloed je anderen naar een organisatorische data-mesh transformatie.

Je bent het sleutelfiguur in het data-gebied en de brug naar de bredere organisatie. Met deze transformatie naar een nieuwe data gedreven structuur hebben we drie doelstellingen: de stabiliteit van ons datalandschap vergroten, self-service datamogelijkheden vergroten en de complexiteit van ons datalake verminderen. 

Je begeleidt de architectuurbeslissingen van je team en bent betrokken bij het verfijnen van de roadmap. Dit in overleg je met je collega-architecten binnen en buiten je gebied.

Bruggen bouwen met andere teams in de organisatie gaat je als vanzelf af; je bent een zelf-starter die in staat is een visie te verkopen en anderen (inclusief senior management) te beïnvloeden

Je vertegenwoordigt de technische belangen op een assertieve, diplomatieke en collaboratieve manier

Je bent een uitstekende communicator die kan praten met alle lagen van de organisatie en voor grote groepen op het podium

Troeven:

– Je vertaalt complexe materie in begrijpelijke en heldere uitleg.
– Ervaring met het ontwerpen, analyseren en implementeren van big data platformen.
– Diepgaande kennis van ten minste één cloudprovider, bij voorkeur AWS.
– Ervaring met het ontwikkelen in  een van de volgende talen in de context van data engineering: Scala, Python, Go, – Java, of Shell scripting
– Begrip van moderne software engineering zoals design patterns, microservices, en chaos-engineering.
– Je hebt een agile mindset en leeft naar het principe van "value-first".
– Je hebt een AWS certificering of bent bereid deze te behalen (minimaal AWS Certified Associate)

Aanbod

Je komt te werken bij een inspirerend en dynamisch bedrijf.
Elke week zal anders zijn dan de vorige en je wordt dagelijks gestimuleerd om dingen naar een hoger niveau te tillen. Je mag rekenen op een  boeiend salarispakket en bijhorende voordelen (bedrijfswagen, groeps- en ziekteverzekering, 32 dagen betaald verlof, een gerenommeerd bedrijfsrestaurant, en meer)

Solliciteer hier of stuur je CV naar elfi.claessens@experis.be en ik contacteer je snel!

Attach a resume file. Accepted file types are DOC, DOCX, PDF, HTML, and TXT.

We are uploading your application. It may take a few moments to read your resume. Please wait!