Waarom Experis?

Jaren geleden differentieerde een bedrijf als Experis zich dankzij de kwaliteit van z’n database. In een goed afgeschermde omgeving werd een rijkdom aan cv’s bewaard, samengesteld doorheen de jaren, en gevoed vanuit de dagelijkse input door onze experten. Vandaag kan je gerust stellen dat die databank zich in de publieke sfeer bevindt. De meeste van onze experten hebben een gedetailleerd profiel op LinkedIn aangemaakt en zijn daar te vinden.

Natuurlijk hebben wij nog steeds een uitstekende reputatie in het vinden van de meest geschikte kandidaten, maar Experis kijkt vandaag veel verder dan de stap waarin cv’s worden aangeleverd. Onze meerwaarde ligt meer en meer in het maatwerk dat gepaard gaat met de begeleiding van het hele proces: van identificatie en overtuiging over contractondertekening tot opstartbegeleiding. Door het brede zicht dat onze experten hebben op de volledige wereld van werk, kunnen zij beter dan een interne bedrijfsafdeling identificeren wat een bedrijf als unieke troeven kan uitspelen naar de kandidaten toe. Onze experten kijken hierbij naar de langetermijnrelatie omdat jouw positieve ervaring met onze dienstverlening de beste reclame is.

Steven Bauweraerts (IBM delivery program manager)

“Voor het aansturen van een grote afdeling bij een wereldspeler in de chemische nijverheid had ons project dringend nood aan teamleaders voor het operationeel aansturen van een ‘Procure to Pay’-workforce. Aan Experis werd gevraagd actief mee te denken in het aanleveren van teamleaders met een flexibele mindset omwille van de complexiteit van de langlopende opdracht evenals de diversiteit van de workforce: 25 verschillende nationaliteiten, evenveel culturen en evenveel talen. De open en vlotte communicatie onder leiding van Experis maakte dat binnen een korte tijdspanne zes teamleaders deel uitmaakten van ons managementteam. Experis had de opdracht zeer goed begrepen en leverde een bont gezelschap van vijf verschillende nationaliteiten. Nu, vier maanden projectervaring verder, hebben deze zes teamleaders allemaal getoond minstens één belangrijke eigenschap gemeen te hebben: het zijn echte experten in hun vak die voor 100% klanttevredenheid gaan. Bedankt Experis!”

IBM

Nominaties, prijzen en certificaten

Reeds twee jaar op rij (2015 en 2016) is Experis genomineerd als ‘Trends Gazelle’ bij de ‘grote gazellen’ in Brussel.

Experis ontving in 2015 de **** Federgon-certificatie voor zijn performantie en gestroomlijnde processen op vlak van Interim Management. Deze certificatie werd in 2016 met succes verlengd.