Testimonials

Differentiatoren volgens onze vertical lead finance
  • De opvolging van onze projectconsultants is prioritair. Het is deze opvolging die ervoor zorgt dat we voortdurend de competenties van onze externe medewerkers kunnen blijven ontwikkelen en dat we een excellente dienstverlening aan onze klanten kunnen verzekeren. Investeren in mensen maakt van onze organisatie een geweldige werkplek!
  • We nemen de tijd om de specifieke behoefte van elke klant en elke kandidaat grondig te begrijpen. Elke keer opnieuw maken we die analyse … Elke oplossing is maatwerk.
  • Begeleiding van kandidaten start zelfs nog voor ze een opdracht aanvangen. Het is onze stiel en onze passie om te beginnen met advies te verlenen van zodra we kennismaken met de persoon achter het cv. We nemen steeds de tijd om verder te kijken dan wat er in het cv geschreven staat. Onze persoonlijke aanpak is wat ons onderscheidt.
  • Interne Experis-medewerkers worden op zo’n manier verloond dat samenwerking wordt gestimuleerd. Het onderling uitwisselen van kandidaten is dagelijkse kost, zowel tussen medewerkers, specialisaties, als tussen de verschillende merken van de ManpowerGroup.