Onze werkwijze

Als specialist onder de specialisten is het de job van Experis om bedrijven en toptalent met elkaar in contact te brengen. Wij focussen ons exclusief op de betere talenten in IT, Finance, HR, Engineering en Life Sciences. Elke dag opnieuw zorgen wij ervoor dat die talenten worden ingezet in zowel tijdelijke als permanente opdrachten. Dat is de kern van wat we doen, jouw garantie dat Experis voor jou die droomjob vindt.

Ben jij zo’n talent in ICT, Finance, HR, Engineering of Life Sciences en zoek je een opdracht? Dan staan wij voor je klaar van bij de eerste kennismaking.

Samen met jou analyseren we je achtergrond en je historiek en bekijken we in welke richting jij graag verder zou evolueren. We helpen je om een professioneel profiel en cv op te stellen dat je talent op de gepaste wijze in de verf zet. We zoeken voor jou ook naar de opdrachten die het best aan je talent en ervaring beantwoorden. En dat doen we helemaal gratis.

Wie via ons aan de slag gaat, krijgt naast de nodige carrièrebegeleiding ook toegang tot een online platform met duizenden opleidingen. Zo loodsen wij onze medewerkers doorheen de complexe talentenmarkt en stomen we ze klaar voor succes in wat ze ondernemen.

Ook nadat je aan een vaste opdracht bent begonnen bij één van onze klanten, blijven wij je ondersteunen. Vaak evolueren onze projectmedewerkers naar leidinggevende posities, en doen ze op hun beurt een beroep op Experis wanneer een nieuwe vacature moet worden ingevuld. En als ze jaren later zin hebben om een volgende stap te zetten in hun carrière … dan starten we alles van voor af aan opnieuw! Experis is er van start tot finish.

Wanneer je je kandidatuur stelt, dan kijken we grondig naar je cv. Vervolgens krijg je een eerste feedback. Indien je voor een interview bent geselecteerd, dan kan je kort nadien een telefoontje verwachten van ons rekruteringsteam.

Ben je niet gelesecteerd? Geef dan vooral niet op. Blijf tijd investeren in het beantwoorden van open vacatures of in spontane sollicitaties. Als je al een eerste contact had met onze consulenten, houd dan zeker contact en breng hem of haar op de hoogte wanneer je ergens een vacature ziet die je interesseert. Je kan ook best tijd investeren in het up-to-date houden van je profiel op sociale media. Voeg nieuwe ervaring toe en zorg dat je contactinformatie op elk moment correct is. Zorg dat Experis altijd over de meest accurate informatie beschikt. Zo kunnen we je de meest geschikte jobs voorstellen.