Onze interne functies

De Businessconsultant in contracting is de ‘specialist in zijn specialisatie’. Hij is ervoor verantwoordelijk om de juiste kandidaat te vinden en die ook te koppelen aan de juiste job. Hij is de talentenexpert binnen zijn specialisatie en heeft in die rol ook dagelijkse commerciële contacten met klanten.
Na de rekrutering van het talent en de plaatsing van de consultant bij de klant, blijft de business consultant in contracting ook verantwoordelijk voor de carrièrecoaching van de kandidaten die hij of zij op projecten heeft geplaatst. Hij doet dat op een actieve manier en kan door zijn expertise ook relevante coaching geven voor nichetalenten. In die fase van de samenwerking blijft de businessconsultant als aanspreekpunt van de klant ook mentoring doen op projectniveau. Hij  helpt mee bij het evalueren van de kwaliteit van het geleverde werk en stuurt bij waar nodig.
Waar nodig kan de businessconsultant in contracting worden ondersteund door een recruiter, zodat hij met meer slagkracht kan inspelen op de opportuniteiten in de talentenmarkt. Het geeft hem ook de ruimte om meer tijd te besteden aan de fase na de rekrutering zelf, aan de coaching en mentoring, aan het begeleiden van carrières of aan het ontwikkelen van nieuwe projecten in samenwerking met de klant.
De businessconsultant contracting is dus deels business developer, deels accountmanager en deels carrièrecoach. Hij wordt al dan niet ondersteund door een recruiter maar hij heeft in elk geval een sleutelrol in de groeistrategie van Experis.

De businessonsultant in rekrutering en selectie is ook de “specialist in zijn specialisatie”. Ook hij moet de  juiste kandidaat vinden en die koppelen aan de juiste job en hij heeft ook dagelijks klantencontact. Maar de focus ligt anders dan bij de businessconsultant contracting. Hier gaan we op zoek naar kandidaten die in vast dienstverband het bedrijf van de klant willen gaan versterken.
Daar waar een kandidaat-consultant vaak wordt gescreend op multi-inzetbaarheid voor verschillende projecten, wordt een kandidaat voor een vaste positie bij de klant eerder getoetst ten opzichte van de criteria die de klant zelf heeft vooropgesteld.

De recruiter fungeert als een expert binnen zijn vertical als het erom gaat om talent te identificeren en aan te trekken. Hij is verantwoordelijk voor het vinden van het talent dat onze klanten nodig hebben. Hij is ook vaak de eerste die de kandidaat in naam van Experis contacteert. Hij zal beslissen of het de juiste kandidaat is voor een welbepaalde job.
De recruiter heeft ook de expertise om de competenties en de persoonlijkheid van de kandidaat te beoordelen.
De recruiter is een echte partner van de businessconsultant. Hij of zij werkt in functie van de dringende noden van de businessconsultant. Hij activeert zoekopdrachten via verschillende rekruteringskanalen en via zijn netwerk.

De businessmanager draagt de verantwoordelijkheid voor een team van businessconsultants en recruiters, zij het in contracting of in rekrutering en selectie. Het is de businessmanager die zijn team enthousiasmeert en de drijvende kracht is om mooie resultaten neer te zetten. De businessmanager zelf is ook een geboren netwerker die relaties opbouwt die voordelig zijn voor alle partijen. Hij zal nieuwe klanten overtuigen om met Experis samen te werken, maar zal ook bestaande klanten overhalen om nog meer succes te boeken in samenwerking met Experis.
De verdere ontwikkeling van de resultaten wordt door de businessmanager gestuurd in de richting zoals voorgeschreven door het strategisch plan en de operationele prioriteiten zoals die zijn gedefinieerd door de overkoepelende business unit manager. Die stuurt alle teams binnen zijn specialisatie aan.