Meest gestelde vragen

Blijft Experis me steunen na de opstart in een job?

Jazeker. Wanneer je opgestart bent als consultant, is de manager bij de klant jouw aanspreekpunt voor dingen die te maken hebben met de dagelijkse organisatie van het werk, maar Experis blijft natuurlijk je werkgever. Wij blijven ter beschikking voor welke vraag dan ook, en je ontvangt ook regelmatig bezoek van Experis.
Wanneer je opgestart bent in een vaste job bij de klant zal je zeker nog af en toe van Experis horen. We houden contact.

Wat gebeurt er wanneer mijn opdracht ten einde loopt?

Experis is daar natuurlijk tijdig van op de hoogte en zal proactief nieuwe opdrachten voor je zoeken. Indien er tijdens je huidige opdracht zaken wijzigen zoals beschikbaarheid, mobiliteit of competenties, breng dan zeker je Experis-contactpersoon op de hoogte zodat hij of zij nog gerichter voor jou op zoek kan gaan. Niets belet je natuurlijk om samen met ons te zoeken. Samenwerking is de basis van onze relatie.

Wat heeft Experis te bieden voor mijn carrière-evolutie?

Binnen Experis ga je echte experten aantreffen wanneer het gaat over carrièreplanning, het opstellen van een goed cv, de voorbereiding voor een interview en dergelijke meer. Experis consultants krijgen ook toegang tot ons PowerYou-opleidingsplatform, een website met duizenden online opleidingen die je marktwaarde helpen verhogen. Je vindt er opleidingen over de meest uiteenlopende onderwerpen, zoals:

  • Projectmanagement
  • Softwareontwikkeling
  • Boekhouden
  • Lean manufacturing
  • Quality assurance

Hoe verloopt het proces waarbij je op een opdracht wordt geplaatst?

Ons proces is zo ingericht dat we de ideale combinatie vinden tussen de kandidaat en de opdracht. Daarvoor doorlopen we de volgende stappen:

Pre-screening – Gedurende deze eerste stap ga je in gesprek met een Experis recruiter en overlopen we je achtergrond en je ambities. We nemen je cv door en we brengen je professioneel profiel in kaart.

Screening – Als je kennis en competenties overeenstemmen met onze specialisaties dan gaan we verder in detail je sterktes en competenties analyseren tot we het eens zijn over je ideale volgende carrièrestap. In deze fase ontmoeten we elkaar persoonlijk, worden er enkele tests afgenomen en contacteren we ook met jouw goedvinden enkele referenties.

Plaatsing – Onze recruiters gaan nu aan de slag om jouw profiel met kennis van zaken te promoten bij werkgevers die op zoek zijn naar jouw unieke talent. Wij coördineren het hele interview proces en houden je op de hoogte van elke stap die we zetten.