Evolutie en ontwikkeling

Bij Experis hechten we niet enkel belang aan de loopbaanevolutie van onze consultants, maar we investeren ook in het ontwikkelen van onze interne staf. Competentieontwikkeling en interne mobiliteit zijn twee belangrijke motivatiebronnen.
Vanuit ons Talent Management-programma of vanuit onze Experis HR Academy krijgt elke interne medewerker de kans om zich verder te ontwikkelen binnen zijn of haar huidige functie. Carrièrepaden kunnen lineair zijn, van junior over gevorderd tot senior, maar kunnen ook gevarieerder zijn doorheen veranderingen van rol of door het aanleren van nieuwe competenties. Al deze mogelijkheden zijn aanwezig binnen Experis.
Ons Experis HR Academy-opleidingsprogramma omvat een volledig assortiment van opleidingen dat start op de dag van aankomst, en dat wordt aangepast aan de rol en de kennis van elk nieuw lid van ons team. Nieuwe competenties worden verworven om mee te kunnen draaien in het team, maar de training beperkt zich niet tot de nieuwkomers. Ook medewerkers die al jaren productief meedraaien, worden verder opgeleid om hun kennis naar een hoger niveau te tillen.