Cross-border

België is een multicultureel kruispunt op minder dan twee uur reizen van de belangrijkste Europese hoofdsteden. We hebben al jaren de gewoonte om talent uit het buitenland in België te verwelkomen. Voor talent van over de hele wereld gaat er een wereld van opportuniteiten open bij de Europese instellingen, maar ook bij de vele lokale vestigingen van grote internationale spelers.

Experis is zich al lang bewust van die realiteit en heeft hieromtrent specifieke ervaring en kennis opgebouwd. Wij verwelkomen vandaag talent uit de hele Europese Unie, maar ook van daarbuiten (Turkije, Brazilië, India, Tunesië … ).

Waarom vertrouwen op Experis?

  • We begeleiden je doorheen het volledige rekruteringsproces, dat we zo flexibel mogelijk benaderen: gesprekken en interviews via telefoon of videoconferentie, antwoorden op uw vragen over de specifieke eigenschappen van België (op het vlak van taal, cultuur, lonen, …), coaching ter voorbereiding van een eventueel gesprek bij één van onze klanten
  • Je start weldra in een functie in België? Wij bieden je onze steun aan bij het doorlopen van de administratieve procedures en het verkrijgen van de benodigde documenten (visa, werkvergunningen, enz.). Zodra je alle documenten in je bezit hebt en het arbeidscontract ondertekend is, begeleiden we je bij je verhuis naar België: waar zoek je een woonst, hoe open je een bankrekening, welke zijn de water- en energieleveranciers, enz.?
  • Indien je echt specifieke vragen hebt over leven en werken in België, kunnen we je in contact brengen met één van onze andere consultants die dezelfde stap hebben gezet. Zij kunnen je vaak heel praktische tips geven vanuit hun eigen ervaring.